Aktier ha eller undvika
Sök:

Aktier ha eller undvika

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Lindberg

ställde för sedan frågan: Aktier ha eller undvika

En fundering om dessa aktier: Ortivus, Pricer, Acive biotech, Alligator bioscince,  Bioinvent,  Precise biometrics…Hur ska man tänka…ska man ha dessa eller ska man undvika dessa helt i denna oroliga tider..eller ska man köpa dem och ha kvar dessa över tid? Någon som har idér?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

Att investera i medtech-bolag kräver en väldigt hög riskvilja och ett psyke som klarar av stora rörelser, ett sådant bolag kan gå likaväl 100% upp som ned på kort tid, beroende på hur dess ”faser” utvecklas.

Det är väldigt vanligt att nybörjare på aktier hoppar på dessa bolag i hopp av ”snabba pengar” då dom har just dessa stora rörelser.

Jag personligen skulle aldrig äga dessa då jag inte vet vad dom håller på med och inte vill ha den risken i min portfölj.

För en nybörjare skulle jag aldrig rekommendera att köpa dessa bolag.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det beror ju på en rad olika saker. Bl.a. på vad du har i övrigt, hur gammal du är, din ekonomi i stort, hur stort intresse du har för aktier, etc.

Är dessa aktier det enda du har, tycker jag att du har för hög risk. Men är det bara en mindre del av dina totala tillgångar, så kanske du kan ha kvar dem som en slags krydda.

Jag kan dock inte uttala mig om dessa aktier i detalj. Men jag håller med föregående talare.

Du kan kolla in vilka aktier som finns i fonderna Aktiespararna Direktavkastning och XACT Nordic High Dividend Low Volatility (XACT Högutdelande). Dessa aktier kanske är lite tryggare tror jag.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-11 klockan 11:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.