Aktier/Sparande/Pension
Sök:

Aktier/Sparande/Pension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erika Fehre

ställde för sedan frågan: Aktier/Sparande/Pension

  • Vid vilken ålder börjar man spara i aktier?
  • Vid vilken ålder börjar man spara åt sina barn/barnbarn?
  • När börjar man spara för pension?
  • Hur skiljer sig folk som sparar i aktier vs i fonder vs andra sparformer?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

  • Vid vilken ålder börjar man spara i aktier?
  • Vid vilken ålder börjar man spara åt sina barn/barnbarn?
  • När börjar man spara för pension?
  • Hur skiljer sig folk som sparar i aktier vs i fonder vs andra sparformer?

Hej!

Det är väl väldigt individuellt, men det är aldrig för tidigt att börja spara i aktier och att börja spara inför pension (eller andra utgifter långt fram i tiden) är ju bäst att börja med så tidigt som möjligt eftersom man då kan låta pengarna jobba en längre tid.

Spara åt barn kan man så klart göra så snart man har barn, men man kan ha sparandet kvar hos sig själv tills man fastställt att man inte ska ha fler barn och då fördela det jämnt på barnen. Sedan är det inte säkert att mer är lika med bättre när det gäller barnsparande, det kan göra dem mindre driftiga om de får allt serverat på silverfat.

Om man sparar i aktier så är man nog i alla fall lite intresserad. Om man varken sparar i aktier eller fonder är man nog rätt så försiktig av sig, alternativt felinformerad om tillväxt och risker. Fast för kortsiktigt sparande bör aktier undvikas.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-30 klockan 17:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.