Aktieutdelning
Sök:

Aktieutdelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Aktieutdelning

För att få aktieutdelning så måste man ha köp aktierna innan ett visst datum.

Men min fråga är hur fort kan man sälja dom utan att gå miste om utdelninge?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Brytpunkten är den samma som för köp utan utdelning. Alltså får du utdelningen när denna datum passerat, så du kan sälja dagen efter.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Vill bara tillägga att det inte går att tjäna pengar på det viset då utdelningen separeras från aktiekursen. Alltså sjunker kursen med samma summa som delas ut.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Kriss

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-18 klockan 14:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.