Aktiva fonder i lekhinken
Sök:

Aktiva fonder i lekhinken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

ställde för sedan frågan: Aktiva fonder i lekhinken

Hej!

Jag har strukturerat mitt sparande med bufferthink, mellanriskhink, passiv hink och en lekhink bestående av ett antal aktiva branschfonder. Känner att det börjar vara ganska många fonder i lekhinken, men har svårt att välja bort. Är det någon här som är insatt och kan hjälpa mig se om det är stora överlapp eller om det är rimligt att ha kvar alla?

Har i dagsläget:

Auag silver bullet
Auag precious green
Tin ny teknik
Avanza world tech by tin
Thematica
Proethos
Handelsbanken hållbar energi

Hur skulle ni spara i dessa? Månadsspara ett mindre belopp i vardera fond?

Tack på förhand!

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Intressant portfölj. Hur länge har du ägt den och vad är avkastningen hittills i år?

 

Huruvida man ska köpa eller sälja beror mest på hur lång horisont du har skulle jag säga. Äger du dem på kort eller lång sikt? Vad gör du om någon av fonderna vänder ner? Köper du mer eller säljer du?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-05 klockan 16:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.