Aktivt förvaltade fonder
Sök:

Aktivt förvaltade fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karolina Andersson

ställde för sedan frågan: Aktivt förvaltade fonder

Tack för en bra och inspirerande podd!Nu till min fråga, jag vet att ni i alla lägen rekommenderar passivt förvaltade fonder. Jag har själv aktivt förvaltade fonder: bl a Länsförsäkringar småbolag och Swedbank Robur småbolag. De har gått väldigt bra de senaste åren. Förvaltningsavgiften är runt 1,4%. Skulle ni sälja av aktivt förvaltade fonder trots att de genererat avkastning över index de senaste åren?God fortsättning på det nya året! Mvh Karolina

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej. Jag hade inte sålt av fonderna men haft noga koll på dom och jämfört med billigare småbolagsfonder såsom plus småbolag och AMF aktiefond småbolag. Skulle dina aktiva fonder genera sämre avkastning än de billigare kan du byta:)

 

ha de gött

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Varför ska du byta till en fond som avkastar sämre än den du har? Du verkar ju följa upp hur det går för dina fonder. Då finns det ingen anledning att byta fond förrän du ser att andra fonder avkastar bättre än de du äger!

Det budskap som förmedlas här på bloggen riktar sig till dem som inte är intresserade av ekonomi utan vill ha en lösning ungefär som ett bankkonto. Man sätter in pengar men i övrigt behöver man göra väldigt lite, helst inget alls. Därför är mantrat här att månadsspara i indexfonder och sitt still i båten, även om det blåser på börsen. Det är en bra lösning för de flesta men tyvärr finns det en baksida som sällan diskuteras och det är problemet med att man någon gång framöver ska sälja fonderna. Vid det tillfället är det ju bra om börsen ligger högt och inte dalat 50 %! Bevakar du dina fonder så kan du åtminstone reducera förlusterna.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-12 klockan 09:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.