Äldre mynt, vad gör man? (silvervärde?)
Sök:

Äldre mynt, vad gör man? (silvervärde?)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Äldre mynt, vad gör man? (silvervärde?)

Hej allihop! Jag har en fråga gällande äldre svenska mynt i allt från 10-öringar till 2 och femkronor eller sedlar.

Vad gör man med dom?

Har köpt en myntbok där myntens kvalitet är rankat från 1 – 10, om myntet får 10 i gradering är det i toppskick men så är också dess värde. Ett mynt på gradering 1 kan vara värt en tia medan ett mynt i gradering 10 kan vara värt flera tusentals kronor.

Vem betalar egentligen det riktiga värdet?

På tradera hittar jag mynt som säljs för mellan 10-100kr men det känns som att människor köper och säljer i okunskap. Jag vill ju inte sälja mina mynt efter marknadsvärdet på tradera, jag vill sälja efter värdet i boken.

Finns det något företag, samlare eller individ med auktoritet att värdera och köpa mynten efter det sanna värdet?

Detta är inget jag hittat något om på bloggen, men tycker att samla och spara är två rätt så lika sysselsättningar.

MVH A

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-10 klockan 09:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.