All in via Lysa med sparhorisont på 1-3 år?
Sök:

All in via Lysa med sparhorisont på 1-3 år?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Toni

Den här artikeln publicerades 2017-05-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: All in via Lysa med sparhorisont på 1-3 år?

Hej,

Vad anser ni om att gå all in via Lysas rekommenderade fonder för försiktiga personer som inte vill förlora pengar och har en sparhorisont på 1-3 år jämfört med att ha pengarna på ett sparkonto med 0,75% sparränta?

Enligt Lysa är sannolikheten att mitt investerande kapital via dom har vuxit med >12,5% på 3 år ca. 50%.

Sannolikheten att mitt investerande kapital via dom har vuxit från 0-8% ca. 40%

och sannolikheten att jag har mindre pengar än det investerade efter 3 år är ca. 10%.

Kapitalet fördelas enligt dom på 27% Aktier och 73% räntor.

Det låter i mina öron som ett bättre alternativ än ett sparkonto på en nischbank som för närvarande ger 0,75% (minus 30% i kapitalskatt) med risk att det sjunker om 3 år samtidigt som inflationen redan existerar för alla andra utan Riksbanken. Dagens lunch ökar med ca. 10% per år.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

 1. Man går inte ”all in” i något.
 2. Man aktar sig för förvaltare som inte kan visa upp någon historik och bara är några månader gamla.

Råder dig att läsa på denna sajten och lyssna in hur man sparar. Jan har en del tips.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  1. Man går ju lika mycket ”all in” om man följer råden på denna blogg och köper en allvädersportfölj? Eller tänker jag fel? Jan har ju också skrivit artiklar om att det är mest lönsamt att gå all in med en engångsinsättning jämfört med att sprida ut det.

  2. Lars Wilderäng (cornucopia.cornubot.se) driver Sveriges största oberoende ekonomiblogg och verkar ju använda sig utav det. I lysa.se´s styrelse sitter bland annat ”okända” personer som Nicklas Storåkers som suttit som mångårig VD för Avanza och lite andra ”småttingar”

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Toni
 2. Vit pil

  Hej Toni,

  Kul att du funderar på att bli kund hos oss. Jag vill bara förtydliga att även om den förväntade avkastningen är som du ovan beskriver, så finns det alltid en risk med att investera i finansiella tillgångar och det investerade beloppet kan både öka och minska i värde.

  Som Ricky skriver ska man alltid granska nya aktörer på den finansiella marknaden. Jag vill därför förtydliga att vi är en helt automatisk investeringstjänst som investerar i vad vi tycker är världens bästa indexfonder. Vi övervakar dessutom din investering och kommer att rebalansera din investering hos oss när det behövs, så att du alltid har den risken som du valde från början. Detta gör vi dessutom till Europas lägsta avgifter.

  Gällande historisk avkastning som kommer vi snart att lansera en graf så att du som kund tydligt kan se den historiska avkastningen för just ditt investeringsförslag.

  Om du har flera frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 08- 525 035 70 alternativt kontakt@lysa.se

  Bästa hälsningar

  Axel Hellners på Lysa

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Axel Hellners

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-13 klockan 20:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.