All in
Sök:

All in

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av John

ställde för sedan frågan: All in

Jag vet att frågan ställts tidigare, men den är alltid lika aktuell. Jag är 58 år och har en besparing på dryga miljonen, oinvesterad. Hur gör jag bäst för att förvalta pengarna. Aktier? Lysa? Globalfonder?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga Lysa. Jag har både Lysa och globalfond och jag föredrar globalfonden, men Lysa är bättre för dig som är nybörjare och har sådana här frågor. Något som är grymt bra med Lysa är att de ställer frågor om din ekonomi och sedan får du ett förslag på fördelningen mellan räntor och aktier. Du får en chans att fundera och du får ett riktmärke på vad som kan vara rimligt.

Sedan kan du välja hur du vill gå vidare. Kanske sätter du pengarna hos Lysa och så slipper du tänka på det. Lysa är bra och fungerar. Om du sedan i framtiden känner att du vill ta mer eget ansvar så har du ändå nytta av det du har lärt dig.

Aktier är helt andra sidan skalan. Där måste du ha massor av koll och kunskap, och det är ändå inte säkert att du klår indexfonderna.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag skulle satsa på svenska investmentbolag, välj de stora bolagen som gått bäst de senaste åren.

Sedan skulle jag satsa på en bred global indexfond, där Avanza global är den billigaste.

Sedan tycker jag du ska se till att du har en bra slant för konsumtion de närmaste åren. Dom pengarna ska du ha på vanligt bankkonto.

Undvik robotar och diverse fondportföljer. Det komplicerar bra tillvaron.

Hur du fördelar pengarna mellan dessa 3 hinkar är ett personligt val, som jag inte kan hjälpa dig med.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Varför ska robotar komplicera tillvaron mer? Det är precis så enkelt som det kan bli. Man sätter i pengar, väljer riskprofil och sedan sköter resten sig själv. En perfekt och bra lösning för många.

  Jag håller med att det kan vara bra att ha en del pengar till konsumtion/buffert utanför börsen men vad det gäller den investerade delen så kan det inte bli enklare än en robot. Mot rimliga kostnader och utan behov ”att välja några bra investmentbolag och en billig bred global indexfond”.. och sedan sköta ombalansering själv.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adde

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-13 klockan 17:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.