All lön på en gång eller flera gånger i månaden?
Sök:

All lön på en gång eller flera gånger i månaden?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: All lön på en gång eller flera gånger i månaden?

Hej!

 

När lönen kommer och du har 10-20 tusen kronor att investera, är det bästa att köpa fonderna i sin portfölj direkt för de 10-20 tusen eller är det bättre att lägga ca 33% av pengarna t ex dagarna i månaden 31, 07 och 17? Eller är det bättre att köpa alla fonder för den stora summan på en och samma dag?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag sätter in allt på en gång, av två anledningar:

  • Krångla inte till det i onödan.
  • Det är högre sannolikhet att börsen går upp än ner. På lång sikt innebär pengar som parkeras på konto missad avkastning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-25 klockan 07:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.