All weather på Nordnet tjänstepension
Sök:

All weather på Nordnet tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: All weather på Nordnet tjänstepension

Hej,

ska flytta tjänstepensionen till Nordnet och funderar på en all weather portfolio. Har ni förslag på hur man skulle kunna sätta upp en sådan på ett enkelt sätt. Har kikat lite på Rika Tillsammans-portföljen men funderar på en enklare version (Kanske 3-6 tillgångsslag/fonder totalt) och som går att månadsspara i.

 

Tacksam för förslag. /Daniel

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Daniel!

Tyvärr är inte den portföljen riktigt gjord för månadssparande då dom flesta tillgångsslagen kostar väldigt mycket i courtage att köpa.

Får du inte hela effekten av alla tillgångsslagen så tappar den lite sitt syfte.
Just tjänstepensionen är något som du ska spara i väldigt länge, nu vet jag ju inte hur gammal du är men, så att föredra där är att ha 100% aktiefonder för att maximera avkastningen till pensionen.
Men man gör självklart som man vill och efter sin egen risknivå!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-01 klockan 14:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.