Alla tillgångar på Lysa?
Sök:

Alla tillgångar på Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nina

ställde för sedan frågan: Alla tillgångar på Lysa?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Alla tillgångar på Lysa var en rubrik.

Jag har två portföljer en bred och en hållbar. Den hållbara går mycket bättre eller inte lika dåligt. Tankar om det?

Är det verkligen klokt att ha allt sitt sparande på LYSA?

Hur tänker ni?

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

 • Jag ser ingen nackdel att ha allt på LYSA. Eller menar du att du inte har en buffert på ditt konto heller? En buffert på din bank är alltid bra när det behövs pengar snabbt. Det brukar ta nån/några dag för LYSA att betala ut pengar.
 • Den hållbara portföljen innehåller inte bara andra bolag, men också mycket färre bolag. Vad som går bättre/sämre nu under corona, vilket är en helt unik tid, betyder nödvändigtvis ingenting om vad som går bra i framtiden. T.ex. har du inga småbolag alls i den hållbara portföljen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack! Har buffert på sparkonto. Jag avvaktar och ser om jag ska ha allt i den hållbara portföljen. Det är nämligen ganska stor skillnad på bred o hållbar. Ville bara höra hur tankarna går.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nina
 2. Vit pil

  Du bör kolla på en lång tidshorisont innan du bestämmer dig. Öhman Global Marknad Hållbar, som den hållbara portföljen har som 80%, har t.ex. ingenting av Apple, Google, Amazon, Netflix. Huruvida de bolagen är ”hållbara” får du bestämma själv. Jag tycker definitivt inte att dom är ohållbara.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-06 klockan 09:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.