Allemansfond
Sök:

Allemansfond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Allemansfond

Vad gör jag med min gamma allemansfond Nordea Alfa?

Ska ja sälja och flytta till ISK konto i Nordea eller ska ja öppna ett ISK konto på Avanza?

Vad är skillnaden om jag köper samma fonder?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mikael!

Om du köper samma fonder så gör det ingen skillnad, då kan du lika gärna vara kvar hos Nordea.
Det som är bra med t.ex Avanza är att dom erbjuder ett större fondutbud och du kan då sänka dina avgifter och få samma exponering, samt att deras plattform är bättre överskådlig och mer användarvänlig.

Om du funderar på att flytta över pengarna så får du fundera på hur lång din tidshorisont på dom pengarna är, sedan kan du använda en kalkylator som Jan har gjort och räkna ut om de är värt en flytt eller ej!

Du hittar kalkylatorn här.

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-28 klockan 10:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.