Allmän pension uttag
Sök:

Allmän pension uttag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Berit Fahlen

ställde för sedan frågan: Allmän pension uttag

Hej

Är född 1958 och fyllde 61 i år. Tänker arbeta vidare till minst 65 men undrar om det är en god idé att redan nu ta ut den allmänna pensionen och investera den?

Min lön i dagsläget ligger på ca 39.000:-

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Berit!

Efter en kort fundering så skulle jag säga nej, det är inte värt att börja plocka ut allmänna pensionen, varför?
Jo för att då kommer du hamna över gränsen för statlig skatt.

Fast för att argumentera mot mig själv så hade du kunnat löneväxla del av din lön från arbetsgivaren som sänker din inkomst under brytgränsen för statlig skatt, dessa pengar hamnar då i en tjänstepension som du kan investera i.
Då får du investera oskattade pengar + ca 6% extra (som man brukar få för att man löneväxlar då det blir skattelättnader för bolaget).

Blev mer kluven nu faktiskt, var säger ni andra?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag hade inte löneväxlat. Man tappar jobbskatteavdraget.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-15 klockan 11:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.