Allra-domen säger: Sälj dina fonder
Sök:

Allra-domen säger: Sälj dina fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Willy

ställde för sedan frågan: Allra-domen säger: Sälj dina fonder

”Sälj dina hedgefonder, och allt fondsparande som inte skyddas av ett värdefullt varumärke. Kanske är du skyddad om fondbolaget ägs av förvaltarna själva. Men nu är det fritt fram för fondbolag att mjölka dina fonder på extra pengar, det är slutsatsen av tingsrättens frikännande av Allras ledning.”

Jonas Lindmark, Morningstar

https://www.morningstar.se/Articles/Chronicle.aspx?title=allra-domen-tingsratten-salj-dina-fonder

 

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tyvärr blev jag inte förvånad över domen. Samtidigt blev jag sjukt besviken – för om det här inte är olagligt, vad är det som är olagligt då?

Även om jag håller med teoretiskt med Jonas så ser jag ingen panik för närvarande som man behöver agera på.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag kommer ihåg att du i något avsnitt sa att de förmodligen skulle frias.

  Jag har en del mindre fondbolag i min lekhink. Proethos, Kvartil, PriorNilsson och UB.
  Är risken större hos mindre bolag?
  Inbillar mig att t.ex. Robur och SEB skulle ersätta kunderna.

  Mvh Willy

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Willy
 2. Vit pil

  Hörde precis på nyheterna att PPM har överklagat Allra domen. PPM menade att om domen håller var de tveksamma till att man ska rekommendera fondsparande. Innebär domen att alla fondförvaltare kan göra som Allra alltså?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Villy F
 3. Vit pil

  Väldigt tacksam om Jan Bolmeson skulle vilja berätta lite mer om varför han håller med Jonas Lindmark teoretiskt i frågan, men inte i praktiken (just nu i alla fall).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mia
 4. Vit pil

  Det kommer ju överklagas om jag har förstått nyheterna rätt och ingen av de fonderna som vi har i våra portföljer kommer från något litet eller skumt fondbolag. Så jag tänker just nu (kanske felaktigt) att det mest handlar om signalvärde.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är väl inget som hindrar att stämma styrelseledamot,om man kan bevisa att lurats men avkastningen var tydligen 11% genomsnittligt är det förmått?

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-07 klockan 10:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.