Allt i lysa ?
Sök:

Allt i lysa ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ina

ställde för sedan frågan: Allt i lysa ?

Såå glad att jag äntligen hittat hit!

som 7 åring fick jag frågan vad jag önskade mej i julklapp, jag svarade aktier till mina föräldrars förvåning då min bästa kompis med stor fantasi o inlevelse hade berättat hur kul de va med årsredovisningar. Tyvärr tyckte jag inte det va något vidare kul, men min pappas intresse startade då..

men för 8år sedan dog min pappa o sedan dess har pengarna varit på ett bank konto, så på tiden att jag hittat hit rika tillsammans!

nu till frågan kan jag sätta allt på lysa i 3 olika konton med olika % på aktier o räntor  eller är det för dålig riskspridning?

handlar om en stor summa pengar

 

Vänligen och tack snälla //ina

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Både aktiedelen och räntedelen hos Lysa består av flera fonder som i sin tur har innehav i ett stort antal bolag/ränteplaceringar. Så riskspridningen blir bra. Tycker det låter som en utmärkt idé dela upp dina pengar hos Lysa på det sätt du beskriver.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller helt med, fungerar utmärkt att ha allt på Lysa, är en väldigt bra riskspridning inom Lysas val av fonder.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Tack snälla!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ina

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det finns ingen anledning att dela upp på sparandet inom lysa på olika konton – utifrån riskspridning. Vi gör det för att hålla isär våra och barnens pengar. Välj bara den risk du vill ha. Ett exempel.. tre konton. Ett med 0% aktier, ett med 50% och ett med 100% (givet samma summa) blir samma innehav/risk som att ha allt på ett konto med 50% aktier.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-22 klockan 00:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.