Allt i Lysa
Sök:

Allt i Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av ACG

ställde för sedan frågan: Allt i Lysa

Tack för alla nya insikter!Jag är pensionär o har ca 1, 7 milj kr som jag kommer att omplacera nu när jag har fått så mycket ny kunskap via bloggen. Jag kommer inte att månadsspara utan tvärtom, om ett par år ska jag börja ta ut pengar varje månad.Tycker att fondroboten Lysa verkar toppen, men det är nytt o okänt för mig. Vågar jag sätta in alla pengar där, eller bör jag sätta in en andel i Avanza enligt Nybörjarportföljens fördelning?Lägga alla ägg i samma korg – fonder?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Utifrån ett säkerhets/trygghetsperspektiv oroar jag mig inte för Lysa. De har rätt tillstånd och de har välkända namn bland både ägare och ledning. Det som är mycket viktigare är den fördelningen som du väljer. Tänk på att inte ta för hög risk utan att en lämplig tumregel är maximalt 10 procent aktier per år som du kan låta pengarna arbeta i fred.

Använd gärna min sponsrade länk om du blir kund hos Lysa:

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack snälla för snabbt svar!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lysa har ju också numer den fina funktionen månadsvis utbetalning vilket gör det enkelt om man över tid vill ta ut pengar löpande utan att behöva logga in och sälja lite varje månad.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Snyggt gjort av Lysa att lägga in en sådan tjänst.
  Det finns väl inte en liknande på Avanza eller Nordnet?

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-19 klockan 07:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.