Alltjämt ISK som gäller?
Sök:

Alltjämt ISK som gäller?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Algot

ställde för sedan frågan: Alltjämt ISK som gäller?

Hej!

Kan rådande kris leda till att shablonbeskattningen för ISK får märkbart sämre villkor? Om man idag påbörjar ett månatligt sparande i aktier eller aktiefonder, är det alljämt (lika) självklart att välja ISK, eller kan det i nuläget och en bit in i framtiden faktiskt vara bättre med ett traditionellt depåkonto? Misstänker att ISK fortsätter att vara det bästa valet, men det vore av värde att få åsikter/respons från bättre vetande.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Inget fundamentalt har ändrats. En schablonbeskattning är väldigt jobbig i dåliga tider, men vi räknar fortfarande med att börsen går upp på lång sikt, då blir det mer fördelaktigt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-15 klockan 16:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂