Alltjämt ISK som gäller?
Sök:

Alltjämt ISK som gäller?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Algot

ställde för sedan frågan: Alltjämt ISK som gäller?

Hej!

Kan rådande kris leda till att shablonbeskattningen för ISK får märkbart sämre villkor? Om man idag påbörjar ett månatligt sparande i aktier eller aktiefonder, är det alljämt (lika) självklart att välja ISK, eller kan det i nuläget och en bit in i framtiden faktiskt vara bättre med ett traditionellt depåkonto? Misstänker att ISK fortsätter att vara det bästa valet, men det vore av värde att få åsikter/respons från bättre vetande.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Inget fundamentalt har ändrats. En schablonbeskattning är väldigt jobbig i dåliga tider, men vi räknar fortfarande med att börsen går upp på lång sikt, då blir det mer fördelaktigt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-15 klockan 16:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.