Allvädersportföljen som en kombination av LYSA och BUILLONVAULT Fysiskt Guld
Sök:

Allvädersportföljen som en kombination av LYSA och BUILLONVAULT Fysiskt Guld

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Toni

ställde för sedan frågan: Allvädersportföljen som en kombination av LYSA och BUILLONVAULT Fysiskt Guld

Hej,

När jag loggar in på mitt LYSA konto ser jag att jag har aktier, korta räntefonder (penningmarknadsfonder) samt långa räntefonder (obligationer). Får man inte till en allvädersportfölj ifall man väljer 33% Aktier via lysa och resten Räntefonder för 75% av sina pengar och 25% köper man fysiskt guld för via BuillonVault?

Då får man ju via LYSA:
25% Aktier

25% Räntefonder

25% Obligationer

+ 25% Guld via BuillonVault

 

Btw….Är det någon som har erfarenhet av att casha hem från BV?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ja, det ska ju fungera, sedan behöver man ju flytta pengar mellan Lysa och BV vid ombalansering, men det ska väl gå.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Undrar om någon annan tänkt i dom banorna. Det måste väl vara det absolut smidigaste sättet att bygga upp RikaTillsammans portföljen på om det nu är en sån portfölj man vill ha. Guld ETF-er är väl visserligen lite smidigare. Det är fortfarande oklart i mitt huvud vad man bör ha (fysiskt guld eller ETFer). ETFer lär väl vara lättare att sälja då hela USA kör med det?
  Vet du hur det fungerar med BV egentligen? Någon erfarenhet? Läste lite snabbt på deras hemsida. Dom tillhandahåller en plattform och är en guldmäklare ungefär som Avanza/Nordnet är aktiemäklare. Guldet ägs av dom som handlar med guldet. Ägarandelarna kontrolleras av BV men det fysiska guldet ligger i bland annat Loomis Internationals valv någonstans i London?
  Vad gör BV när efterfrågan på guld är högre än tillgången på guld i deras valv? Köper man in mer guld då? Lite frågor som jag funderar över i mitt huvud.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Toni

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-15 klockan 00:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.