Alternativ till AP7 räntefond
Sök:

Alternativ till AP7 räntefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tale

ställde för sedan frågan: Alternativ till AP7 räntefond

Soffliggarfonden AP7 är riktigt bra, men dess räntefond har haft ganska usel historisk avkastning. Därför undrar jag om det skulle vara en bra idé att (efter att ha fyllt 56) behålla AP7 Aktiefonden men byta AP7 Räntefonden med t.ex. med räntetrippeln:

  • 50% Spiltan Räntefond Sverige
  • 30% IKC Avkastningsfond
  • 20% Spiltan Högräntefond

Möjligtvis också att ha 5% guld av hela innehavet – även om BGF World Gold A2 har kanske lite för hög volatilitet som man kan se på Morningstar.

Nackdelen är förstås att man måste komma ihåg att ombalansera och föröka andelen räntor årligen enligt samma modell som i Såfa (https://www.ap7.se/). Men bortsett från det, vad tycker ni?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Guld – nej. Räntetrippel kanske.

AP7 Räntefond är inte dålig. Bara att obligationer i allmänhet avkastar noll i dagsläget. Räntetrippeln kanske ger en avkastning på 2-3% per år men till högre risk. Kan påpekas att alla ovanstående fonder är svenska företagsobligationer med stor exponering mot fastigheter.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-03 klockan 02:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.