Alternativ till guld
Sök:

Alternativ till guld

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Amiot

ställde för sedan frågan: Alternativ till guld

Hej,

 

Jag undrar om det finns något bra alternativ till guld i rikatillsammans-portföljen? Jag är tveksam till att köpa guld överhuvudtaget, och vill gärna ha någon ETF eller liknande som är helt separerat från övriga marknaden på samma sätt som guld och silver är.

Tacksam för svar

Amiot

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Som ett, okorrelerat i hög grad, alternativ funderar jag på att investera i hyresfastigheter via Svenska Bostadsfonden. Det är känt att om man blir tvungen att dra ned sin konsumtion så är ens boendekostnader det sista som får styrka på foten.  Först minskas andra kostnader som dyra semestrar, den vardagliga konsumtionen mm. Alltså tror jag på hyresfastigheter för att diversfiera mina investeringar. Och då Sv Bostadsfonden är en etablerad aktör som nu söker privata investerare, fram till början av december ska jag gå på investerarmöte kommande tisdag i Stockholm. Tidigare har större investerare fått upp till 10% avkastning.

För något alternativ som är helt separat, eller som en matematisk statistiker säger, finns väl inte utan att andra nackdelar kommer med. Som sämre avkastning och osäkerhet i hur mycket värdet består över tid.

Hur ser din bedömning ut Jan?

 

/Sven

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det går inte att säga att det är exakt likadant som guld och silver, men man kan även investera i andra råvaror. Boskap, spannmål, softs (te.x. kakao, ris), energi utöver metaller. Metaller måste heller inte vara guld och silver, vi har även palladium, koppar, aluminium etc. Om man vill finna något som inte är räntor/aktier men ändå går att investera i.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.