Alternativ till Spiltan fonder
Sök:

Alternativ till Spiltan fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Saga

ställde för sedan frågan: Alternativ till Spiltan fonder

Hej,Jag skall välja fonder till min tjänstepension och det försäkringsbolag som min arbetsgivare har avtal med erbjuder inte Spiltan Aktiefond Investmentbolag och Spiltan räntefond Sverige.Jag hade bl a tänkt välja dessa fonder tillsammans med Länsförsäkringar Global Indexnära och Länsförsäkringar Tillväxtmarknaad Indexnära. Därför undrar jag om någon kan tipsa om ett par bra alternativ till Spiltans fonder.Tack på förhand./Saga

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Saga!

Spiltan Räntefond Sverige är en kort räntefond, ett förslag till en ny är AMF Räntefond Kort.
Tyvärr finns det ingen annan lik Spiltan Aktiefond Investmentbolag då den endast har Investmentbolag, skulle rekommendera dig en svensk indexfond istället då, SEB Sverige Indexfond är den billigaste på marknaden!

Tack för din fråga!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Stort tack för ditt svar!

  /Mvh Saga

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Saga
 2. Vit pil

  Spiltan Aktiefond Investmentbolag innehåller inte bara investmentbolag.
  Tex finns ICA och XACT OMXS30 ETF i den portföljen.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Salle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-19 klockan 13:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.