Amortera billån eller investera
Sök:

Amortera billån eller investera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linus

ställde för sedan frågan: Amortera billån eller investera

Har ett billån på ca 100000. Räntan ligger nu på 5,05 %. Ska jag satsa på att amortera lånet så snabbt som möjligt med mina sparade pengar? Eller ska jag investera pengarna och betala av lånet i en långsammare takt?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

amortera = 5,05% garanterad avkastning

investera = Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

 

välj själv

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som sv redan skriver kommer amortering ge dig 5,05% garanterad avkastning. Utan risk. Som är rätt så hög!

Jag skulle fokusera på amortera. Samtidigt är det klokt att inte amortera för mycket för snabbt om du inte är helt säkert att du kan vara utan dina sparade pengarna framöver. Vad som är risken är att något annat dyrt uppstår i ditt liv som du behöver ordna. Alla pengar som du amorterade på bilen är i så fall borta och det kan bli dyrt om du tvingas låna på annat håll igen.

En annan fördel med att amortera en lite större summa på en gång är att du direkt får möjlighet att månadsspara lite mera framöver. Det kommer inte längre dras lika mycket för billånet från kontot varje månad. ;)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack så mycket för era tankar! 😊

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-30 klockan 08:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.