Amortera el fonder!??hög skuldkvot
Sök:

Amortera el fonder!??hög skuldkvot

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Susanna

ställde för sedan frågan: Amortera el fonder!??hög skuldkvot

jo jag har en stor skuld både csn privatlån samt bostadslån vilket gav mig en skuldkvot på 700 drygt, jaha så nu efter denna insikt förstår jag att jag måste börja bet av den. Jag har fonder och nu även 36000 kr som jag tänkte investera, men då undrar jag om jag ska amortera av det istället, vilket är bäst ?känner mig sämst här,nybörjare, men bättre sent än aldrig. lägenheten ä r på 28 kvm om det spelar in. Tror på amortera och betala av antingen csn el banklån ?tar tacksamt emot tips,

Taack ni suger värst =dvs e bäst💟🙌🙌🙌

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hur mycket är bostaden värd? Hur stort är bolånet och hur stort är CSN lånet? Hur mycket pengar har du i fonder? Hur ser det ut med jobb? Kommer du att tjäna lika mycket eller planerar du t.ex. att resa eller skaffa barn inom den närmaste framtiden? Det är många aspekter som spelar in när det kommer till spara eller amortera. Vad har du för mål med din privatekonomi?

Själva har vi större tillgångar är vi har skulder och äger en stor del av vår bostad. Vi har ändå valt att nyligen amortera en klumosumma på bolånet nyligen. Varför då? Jo av emotionella skäl vill vi känna oss fria och inte vara i händerna på någon bank. Så det är för att det känns bra. Vi amorterar dessutom nån tusenlapp varje månad på bolånet. CSN kommer jag aldrig betala av det lånet har så bra villkor.

Så även om allt pekar mot att du skulle investera hellre än amortera kanske du ändå, av känslomässiga skäl, väljer att amortera. Inget är fel, allt beror ju på vad du har för mål med din privatekonomi.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Nja alltså mina fonder e värda 20000!inte så mkt, men glad för dem såklart. Sen e banklån på typ 1100000 kr , csn 288000, jag vet inte hur det blir med jobb, jag hoppas kunna föreläsa i framtiden samt jobba med show av nåt slag men till dess vet jag INTE, jag e ett stort baarn som försöker leva inom mina tillgångar just nu, jag söker jobb och vet inte vad det genererar än, tack för fråååågor, jag behöver fundera och titta på det, jag vill bo större !jag vill ha familj inom 2-3 år. Ska kolla min talangplan och söka jobb efter det. Är civilekonom men sitta dag ut och dag in är inte bra för mitt inre barn. KÄänns konstigt att amortera typ 2 procent just nu har jag akassa vilket generar bara typ 200 i amortering, spelar summan roll el är det bra ändå?! tack Katarina

    0
    Gravatar ikon för användaren
    SUSANNA

Kommentera

svarade på frågan för sedan

GOD jul Katarina och ni andra, har du läst kommentaren, om inte så har jag svarat dej där, mvh Susanna försöker bli

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-22 klockan 22:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.