Amortera eller sparkonto
Sök:

Amortera eller sparkonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nick

ställde för sedan frågan: Amortera eller sparkonto

Hej!

Jag och min sambo har köpt ett hus med inflytt om ca 1 år. Just nu bor vi en bostadsrätt som ska säljas framöver. På bostadsrätten finns ett lån på ca 450k (värderad till 1,5m), vi behöver med andra ord inte amortera. Min fråga är således: de pengar vi hinner spara ihop innan det är dags att få tillträde till huset, ska de användas till amortering(ränta 1,5%) eller ska de läggas på sparkonto(anser att 1 år är alldeles för kort tid för börsen)? Vad har ni för tankar kring detta?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jan har skrivit flera inlägg om amortering, om man inte behöver amortera kan andra alternativ passa.

Amortera eller spara?

Det är dumt att amortera…

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Gissar att sparkontoräntan är under 1%, så rent matematiskt tjänar ni ju några kronor på att amortera istället för att spara. Men ni behöver inga pengar innan dess, typ för möbler/renovering/bil eller annat? Då kanske det är dit de ska istället.

Eller till något mer långsiktigt sparande, men det beror på er övriga ekonomi och långsiktiga planer.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-06 klockan 14:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.