Amortera och spara i räntefond
Sök:

Amortera och spara i räntefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nikki

ställde för sedan frågan: Amortera och spara i räntefond

Hej! Jag är nybörjare inom det här och försöker bygga upp en nybörjarportfölj. Jag och min man har ett lån på 1 700 000 som vi amorterar 2500 kr/mån. Det jag funderar på är om jag ska ha med räntefonder i portföljen samtidigt som vi amorterar? Är det bättre att ha enbart aktiefonder och sedan spara ca 10-20 % på bankkonto för att ha som buffert? Läste någonstans att det var onödigt för det blir som att ge pengar till banken två gånger.

Tack för svar och en bra blogg!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det beror på.

Att amortera är ju mer eller mindre att få en förutbestämd avkastning. Så det beror ju lite på vad man förväntar sig för avkastning på räntefonderna. Om räntefonderna ger 3 procent och låneräntan är 1 procent, då är det bättre att ha räntefonderna. Är låneräntan på 1.5 procent och räntefonden på 0%, då är det bättre att amortera. Det handlar helt enkelt om att ställa sig frågan –

var jobbar mina pengar bäst?

tänker jag. Men det är bara mitt sätt att tänka. Vad tänker du?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-18 klockan 20:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.