Amortera på bostadsrätten eller investera pengarna
Sök:

Amortera på bostadsrätten eller investera pengarna

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Therése

ställde för sedan frågan: Amortera på bostadsrätten eller investera pengarna

Jag ämnar investera mina sparpengar på något sätt. Om det skulle bli kraftig inflation kommer ju värdet på dem att minska och det vill jag inte.Samtidigt vill jag inte riskera att förlora dem heller genom riskfylld spekulation (ämnar köpa en bostad om ett par år). Hur skulle du har gjort? Vad är hyfsat säkert men ändå inflationssäkert?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Amortering är i princip samma sak som att spara pengar. Räntan du får på amortering just nu är ganska låg (samma som räntan du har på ditt bolån). Om du kan låsa pengarna i två år så kan du få ca 1,5% ränta på ett sparkonto med insättningsgaranti. Det är dina två trygga val. Inget av alternativen är inflationssäkrat. Det finns realobligationsfonder som är inflationssäkrade, men då betalar du förvaltningsavgift.Jag hade valt sparkontot.Varför tror du att det ska bli kraftig inflation? Inflationsmålet är 2%. Just nu är Riksbankens problem att inflationen är för låg så de måste fortsätta hålla nere reporäntan. De har letat möjlighet att höja den i flera år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-17 klockan 07:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂