Amortering med i sparkvot
Sök:

Amortering med i sparkvot

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Amortering med i sparkvot

Har satt som privat nyårslöfte att följa upp mitt sparande bättre per månad och inte bara titta sporadiskt som jag gjort hittills. Som en del av detta ska jag räkna ut en sparkvot för varje lön jag fått in och därav min fråga.

Har ett bostadslån som jag amorterar 1200 på varje månad, kan/bör jag räkna med dessa som sparande?

Har läst att vissa verka likställa amortering med räntefonder.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

Absolut kan du räkna med det som en del i din ”sparkvot”, vad jag vet när man pratar sparkvot med andra så brukar däremot inte amortering vara med, ”Jag har ?% sparkvot, utan amortering” är vanligt att jag hör.
Så oftast brukar man bara räkna in det som går in i portföljerna.

Sedan som jag skrev först så kan du absolut räkna med det i din personliga sparkvot, som du även skrev så kan man se det som ett räntesparande med en garanterad avkastning.

Är nog upp till var och en om hur man vill räkna, inget rätt eller fel här!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret.
  Sant, gör jag bara på samma sätt varje månad så blir det nog bra vilket som.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-03 klockan 10:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.