Amortering
Sök:

Amortering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ulrika

ställde för sedan frågan: Amortering

Hej

Detta kanske börjar bli tjatigt men vad jag har förstått så är det inte någon ide att amortera om lånegraden är 50% utan då är det bättre att investera. Men i mitt fall var tanken att ge bort huset i arv till mitt barn eftersom jag själv har fått ärva det. Då är det väl ändå bättre att inte ha någon skuld kvar när det är dax? Säg om 20-30 år. Sen om han vill sälja det så är det ju upp till honom.

Med vänlig hälsning Ulrika

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skulden följer ju fastigheten, så det är ingen risk att du sitter kvar med ett lån även om fastigheten är borta. Vill hen ha fastigheten så får hen helt sonika ta lånet också.

Njut av livet. Finner du det betungande att amortera mycket, så ha bara en symbolisk amortering om skuldsättningsgraden är under 50 procent. Ditt barn kommer säkert att klara sig bra ändå, även om fastigheten har en viss belåning.

När dagen kommer, så skriv gärna i gåvobrevet att fastigheten skall vara Enskild egendom.

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Är det viktigt för dig att ge så bra förutsättningar som möjligt för ditt barn att kunna behålla huset så är det ju bra att kunna ge det i arv utan några skulder. Men det verkar ju inte vara fallet eftersom du skriver att han kan sälja om han inte vill ha huset.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-22 klockan 09:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.