Amorteringsfritt för att istället investera nu när börsen ned?
Sök:

Amorteringsfritt för att istället investera nu när börsen ned?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lars-Åke

ställde för sedan frågan: Amorteringsfritt för att istället investera nu när börsen ned?

Amorteringsfritt för att istället investera nu när börsen är ned?

Funderar på att ansöka om amorteringsfritt nu när möjligheten finns och att istället placera ”amorteringspengarna” varje månad i ett ökat sparande i fonder. Räknar med att det kommer att ge en bra avkastning nu när marknaden är ned och troligen inom 3 år kommer att återhämta sig.

/L

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Med samma tänk kan du ju också använda dig av Superlånet och belåna din portfölj. Absolut att man kan göra så!

Jag föredrar att både amortera och investera. Jag ser till att varje månad ha pengar över både till amortering, investering, och sparkonto.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Beror nog mest på risknivån i din totala ekonomi. På lång sikt skulle det ju vara bäst att investera pengarna. Men har du en hög belåningsgrad är det kanske värt lite avkastning för att få ner risken. Vi kan alltså inte ge några råd med så lite information.

Men i den här takten är börsen snart på toppnivåer igen, knappt 2 månader efter förra toppen innan corona. Så det är inte därför du ska ändra ditt sparande.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-08 klockan 10:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.