Andelen investera i Sverige
Sök:

Andelen investera i Sverige

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niklas

ställde för sedan frågan: Andelen investera i Sverige

Hej!

Jag undrar om det finns statistik på hur stor andel av svenskarna som sparar i fonder?

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Räknar man med PPM så blir det egentligen alla som betalar skatt, gissar att du menar utöver det.

Fondbolagen har mycket statistik och studier om fondägandet. Kikade runt lite och hittade inte någon procentandel på hur stor andel av svenskarna som äger fonder men man kan bl.a. läsa hur stor den samlade fondförmögenheten etc är.
http://fondbolagen.se/sv/Studier/Studier/

Förhoppningsvis hittar du svar där!

Vänligen

Elin

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-28 klockan 13:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.