Ändra fördelning aktier/räntor
Sök:

Ändra fördelning aktier/räntor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anneli

ställde för sedan frågan: Ändra fördelning aktier/räntor

Hej! Är i början av mitt sparande i Lysa och klantade till det i uppstarten, förväxlade andel aktier och räntor. Har alltså högre andel räntor än jag tänkt.  Planerade då att ändra fördelningen till mer aktier men uppfattade då av podden/Jan att man absolut inte skulle göra det utan starta upp ny hink istället. Detta pga den kraftiga nedgången på börsen, varför? Har jag fattat fel? Gäller det det bara när man redan har väldigt mycket pengar i hinken?
Har ju även tänkt placera en del pengar nu för att det är ”rea” , ska jag starta en ny hink till det?

Anneli

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det här med ”hinkar” är ju bara mental bokföring som inte påverkat avkastning eller risk. Så om du har en plan för vilken risknivå du vill ha och vilka tillgångsslag (aktier, räntor, guld…) som du vill äga, så kan du använda dig av flera olika hinkar (konton) om du vill, men bara om du själv tycker att det underlättar att ha koll.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-02 klockan 10:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.