Ändra fördelningen och starta upp för investeringar
Sök:

Ändra fördelningen och starta upp för investeringar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Millis

ställde för sedan frågan: Ändra fördelningen och starta upp för investeringar

Hej!

Jag gjorde 2 förändringar när börsen rasade som mest. Jag ändrade fördelningen på ett Lysa-konto från 60/40 (mellanriskhinken) till 45/55, (45 aktier och 55 räntor) och plockade ut en större summa från Lysa hussparkonto och satte på bankkonto. Är det bra att ändra fördelningen på Lysa-kontot igen nu tillbaka till 60/40? Och också läge att sätta tillbaka pengarna från bankkontot till hussparkontot? Där hade jag fördelningen 50/50.

 

Millis

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Att ha en bra risknivå i sitt sparande är grunden för att man inte ska behöva göra obekväma beslut och hamna i frågor som man själv inte kan besvara i form av om man ska in eller ut ur börsen.

Kolla gärna in avsnittet ”Fyra-Hinkar-Strategin” för att bygga upp din ekonomi för att inte behöva göra några snabba beslut vid större rörelser.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack, jag hade en bra riskspridning enligt fyra-hinkar-principen, men fick ändå kalla fötter när raset kom och sköljde över oss. Rädda det som räddas kan. Kunde inte lita på att pengarna skulle nå upp till sitt gamla värde på utsatt tid.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Marie-Louise Giver

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-20 klockan 13:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂