Ändra fördelningen på lysa konton från aktier till räntefonder?
Sök:

Ändra fördelningen på lysa konton från aktier till räntefonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jan

ställde för sedan frågan: Ändra fördelningen på lysa konton från aktier till räntefonder?

Har ett isk som rasat från 3,6 mille till 2,6 mille sedan några veckor tillbaka.

Tänker sitta lugnt i båten m detta.

Får loss ca 4 mille om 1,5 månader och tänkte placera i räntefonder.

Vilka rekommenderar ni och vilken fördelning är bäst i dessa svåra tider?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du börjar i fel ände. Du ska välja fördelningen baserat på din tidshorisont och på din personliga tolerans för risk. Det här borde Lysa redan ha hjälpt dig med när du svarade på deras frågeformulär.

Bra att du tänker sitta lugnt i båten. Det känns säkert i maggropen!

Det är inte ”de svåra tiderna” som avgör om du ska ha aktier eller räntor. Att tajma marknaden på det sättet blir mer eller mindre ett lotteri. Utgå istället från Lysas analys av din riskvilja. Och om det ändå känns som att de har för mycket aktier, då ska du ändra fördelningen permanent, inte på grund av hur marknaden ser ut idag.

Det som händer om du ändrar fördelningen nu är att du säger ”Okej, nu har aktierna sjunkit mycket, så jag säljer och sätter in i räntor istället”. Ser du problemet? Aktierna har redan sjunkit. Det är för sent. Marknaden kan gå upp imorgon och då är du inte längre med på det tåget.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-13 klockan 17:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.