Ändra inställning på Lysa sparandet?
Sök:

Ändra inställning på Lysa sparandet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nicholas Wakeham

ställde för sedan frågan: Ändra inställning på Lysa sparandet?

Hej. Mitt AB spar via Lysa med nuvarande fördelning: 80 % aktier, 20 % räntor. Hur bör man tänka kring ev. omfördelning vid Coronakrisen? Hls

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag vet inte hur Lysa funkar för företag. Som privatperson fick du faktiskt en fråga om just detta. Ungefär så här löd den: ”Börsen går ner kraftigt, vad gör du?”. Man kan svara att man tar ut pengar, ligger kvar eller investerar mer. Fick du den frågan och vad svarade du i så fall?

Mitt svar var i alla fall ”Investerar mer” eftersom det är sjysst att handla på rea.

Oavsett vad du svarade, om du fick frågan, så har Lysa tagit hänsyn till svaret när de valde din fördelning mellan aktier och räntor. Därför behöver du inte göra någonting. Lysa ombalanserar automatiskt så att du får den fördelning som du har valt. Det är liksom det här du betalar för, att slippa sitta och pilla.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det var en betal-artikel som jag inte kunde läsa. Har du lust att kort sammanfatta vad den tog upp? Stort tack!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lea

Kommentera

svarade på frågan för sedan

ja det är intressant ni vet inte hur det fungerar ändå kastar ni ner pengarna på det.

en matematisk algoritm ..det är lika korkat som att pl!ja ner pengar i bitcoin

ja norska Finansinspektionen hade åsikter om en mäklare han kunde se en handels robbot algoritm . och vände den mot  robboten då vaknade idioterna i Finansinspektionen och påstår att hans förmåga att tolka ett matematiskt beteende var det samma som att han hade kunskaper som  marknaden inte kände till.. alltså anser Finansinspektionen att alla  mäklare är idioter

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  När en blind leder en blind faller båda i gropen, men när en idiot har åsikter om en annan idiot är det bara roligt.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-21 klockan 17:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.