Ändra om min befintliga nybörjarportfölj
Sök:

Ändra om min befintliga nybörjarportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robin

ställde för sedan frågan: Ändra om min befintliga nybörjarportfölj

Sitter idag med innehav enligt nedan:

Ombalansering i Nybörjarportföljen 2018

Hit sker ett månatligt sparande med pengar som jag inte kommer behöva inom en tid av 10 år, så det är ett långsiktigt sparande vi pratar om. Därav söker jag tips på hur jag ska vikta om portföljen för att passa mitt ändamål. 100% aktiefonder? Byta något? Behålla vad?

Tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Robin!

Om du har en tidshorisont över 10 år så tycker jag att du ska kolla över Globala Barnportföljen, 100% aktier eller 90/10 för en krockkudde i form av 10% räntor.

Du kan även göra det lätt för dig och köra en billig global indexfond, Avanza Global eller LF Global Indexnära, och en räntefond (AMF Räntefond Lång).

Länkar dig artikeln om Globala Barnportföljen nedan, så kan du återkomma om du har några mer frågor!

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tackar för snabbt och bra svar. Har varit inne på globala barnportföljen, den känns som ett bra alternativ.

  Är alla fonder aktuella i artikeln du länkade eller bör någon bytas ut i dagens läge pga fondavgift eller liknande?

  Tack

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin
 2. Vit pil

  För att modifiera för att sänka kostnader skulle jag säga att som globalfond så har det kommit en ny som heter Avanza Global, som just nu är den billigaste på marknaden med sina 0.1%.
  Jag skulle ha satt både SPP Global och LF Global i den.

  Sedan LF tillväxtmarknader har det kommit en billigare i form av DNB Global Emerging Markets Indeks A.

  Har för mig att Jan ska göra en uppdatering nu i Januari, den kommer nog se väldigt lik ut som för 2018, förutom dessa två har jag en känsla av.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 3. Vit pil

  Snabba och bra svar från dig Robin. Ett litet spörsmål till bara om du har möjlighet… Öhman som lång räntefond, är den fortfarande slagkraftig? Sett att den diskuteras en del här på sistonde.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-04 klockan 11:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.