Ändra sparande?
Sök:

Ändra sparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fanny

ställde för sedan frågan: Ändra sparande?

Hej!

Först och främst tack för en inspirerande och lärorik blogg!

Har en fråga om sparande, jag har en fondportfölj med 90/10 sparande för långsiktigt sparande med ca 10 olika fonder har ca 25 000 kr i den och så har jag buffert sparande samt några aktier som aktiva hinken.

Då jag kommer börjar studera till hösten så kommer mitt sparande bli begränsat och jag hoppas jag kan spara ca 500 kr i månaden under min studietid (ca 3 år). Ska man bara pausa portföljen med 90/10 och påbörja ett helt nytt sparande med 3 fonder under studietiden eller jag ska omvandla 90/10 till att bara ha 3 fonder? Eller finns det andra alternativ som är bättre?

Hoppas ni kan svara på min fråga! Tack på förhand

Med vänlig hälsning Fanny

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fanny. Misstänker du syftar på att beloppet 500:- i månaden blir för litet för att kunan köpa de fonder du normalt sätt har (10 st) eftersom vissa har en lägsta beloppgräns? Ett alternativt sätt kan vara att placera i din fondportfölj kvartalsvis istället och då 1500:- (500 x 3) vilket du då mer rimligen kan köpa alla dina 10 fonder för. Då behåller du balansen (90/10) i portföljen men glesar ut insättningarna men eftersom det är ett långsiktigt sparande så ser jag inte det som ett betydande problem.

Lycka till med studierna!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-19 klockan 11:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.