Ändra/Uppdatera mitt barnsparande
Sök:

Ändra/Uppdatera mitt barnsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Ändra/Uppdatera mitt barnsparande

Hej,

Jag funderar på att ändra mitt barnsparande. För tillfället har jag mitt sparande hos swedbank. Där sparar jag barnbidraget varje månad i en kapitalförsäkring i en fond med 100% aktier.
Nu ska jag snart få mitt andra barn och vad jag har förstått av att lyssna på Rika Tillsammans Podden så bör man spara till barnen i ett gemensamt sparande. Så jag funderar på att avsluta/sälja mitt sparande i swedbank och istället öppna ett isk konto hos Lysa på 90% aktier och 10% räntor.
Är det en bra sak att göra just nu? Då jag tagit ut pengarna från swedbank sparandet, bör jag sätta in hela kapitalet på en gång i det nya sparandet i Lysa, eller bör jag dela upp insättningarna?

När jag har sparandet gemensamt till barnen, hur vet jag då hur mycket var och en ska ha när det blir dags för dom att få pengarna? Har hört att man ska kunna räkna ut det. Men hur gör man det i praktiken? Om det ena barnet fått en summa som gåva som jag satt in i sparandet hur ska jag tänka kring det vid utbetalningen sedan?

Mycket tacksam för svar och input på mina funderingar.

Med vänliga hälsningar, Erik

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-03 klockan 19:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.