ang att spara till annans barn
Sök:

ang att spara till annans barn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Susanna David

ställde för sedan frågan: ang att spara till annans barn

Hej,

 

Jag har en bror som avlidit och jag vill börja ett månads sparande till hans dotter som är fyra. Jag vill helst inte att föräldern som är kvar ska ha tillgång till pengarna men hört att man kan sätta en spärr på detta att personen måste diskutera med en överförvaltare. Jag vill inte att barnet ska ha tillgång till pengarna när barnet är 18. Jag kan sätta barnet som förmånstagare och ha kontot till mitt. Men jag vill kunna ge bort pengarna till barnet om det skulle behövas till barnet under tiden. Jag vill sätta in en klumpsumma på ca 10 000 och månadsspara och min mor vill testamentera pengar till barnet som ska direkt gå till detta konto.

 

Jag har ingen aning om vilket konto som är bäst som jag ska använda. Kan ni råda mig till något?

 

/Susanna

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Susanna!

Väldigt tråkigt att höra, beklagar sorgen.

Det kontot som skulle passa perfekt för ditt ändåmål är just en Kapitalförsäkring där du skriver barnet som förmånstagare, då går alltid pengarna direkt till barnet och skippar arvsordningen i din familj samt att barnets föräldrar inte har något att säga till om dom pengarna.

Du får även bestämma helt när barnet ska ta över pengar.

Jan har skrivit en artikel om just barnsparande, läs gärna den här!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vet du om det är några problem att under tidens gång betala ut pengar som gåva till förmånstagaren alternativt göra om kontot till när flickan är 20 år bli helt och hållet hennes.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Susanna David
 2. Vit pil

  Vad jag vet så är det allt eller inget när man för över pengarna.
  Kanske att man kan göra ett uttag därifrån och ge det till barnet.

  Du kan absolut bestämma att barnet ska få pengarna, däremot så kan du endast ställa en ”timer” via banken som påminner dig om att flytta över pengarna, när väl timern påminner dig så får du göra det manuellt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-24 klockan 21:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.