Ang EQT
Sök:

Ang EQT

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Haris

ställde för sedan frågan: Ang EQT

Jan skriver i artikeln den 18/9 att hans strategi är att teckna aktien för att sedan sälja på första handelsdagen. Jag som är nybörjare undrar om det innebär att man säljer aktien efter första handelsdagen eller någon gång under dagen?Tacksam för svar/Haris

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag undrar om man nu ska göra som Jan säger att sälja under första dagen, men när på dagen är det bäst läge? Precis vid öppning eller vid stängning?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ingen kan svara på detta! Varje nyemission är unik, och marknadsförutsättningarna är olika för varje gång. Precis som säljarna vill sälja till ett optimalt högt pris, så vill köparna ge så lite som möjligt. Om alla småsparare skulle få rådet att lägga in en säljorder exempelvis exakt kl 14.30 skulle det troligen innebära att kursen sjönk vid just den tidpunkten, eftersom säljtrycket ökade temporärt just då.

Det kan till och med vara så att säljtrycket första dagen gör att det lönar sig att vänta en dag eller två. Om några dagar vet vi svaret.

Jag har sökt på fem olika konton. Får jag en enda tilldelning trycker jag iväg den snarast möjligt. Får jag mer än en kanske jag avvaktar ett par dar med resterande. Jag har inte bestämt mig än.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för dina praktiska tips och lite bakgrundinfo Jan & Nestor. Jag kommer prova detta för första gången.

  Eftersom jag ändå skulle månadsspara ungefär samma belopp nästa vecka har jag intecknat för 150 stycken. Blir det inte av så köper jag fonder som vanligt den 26 september. Blir det av då kan jag, med lite tur, månadsspara för lite mera efter försäljningen av EQT. ;P … eller en aning mindre med otur. haha.

  Kul att prova! Hoppas på en bra ”timlön”. :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adde
 2. Vit pil

  Detta blev ju väldigt trevligt. Fick tilldelning på samtliga ansökningar. Med en uppgång på 25 procent finns ingen anledning att gapa över för mycket, så jag har sålt rubbet nu första dagen. Indirekt via Spiltans Investmentbolagsfonds innehav i Investor äger jag ändå några EQT.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Eller behåll dom till pensionen som jag!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-18 klockan 22:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.