Ang fondportfölj
Sök:

Ang fondportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emil

ställde för sedan frågan: Ang fondportfölj

Hej Jag har ca 100.000 på ett ISK fördelat på följande:

  • Swedbank Robur amerikafond
  • Swedbank Robur kapitalinvest
  • Sedbank Robur sverigefond
  • swedbank Robur acces mix

Bör jag dela upp det på betydligt fler olika typer av fonder eller låta det ligga kvar? och istället satsa på att tex öppna upp ett nytt sparande på ex avanza med betydligt fler olika fonder.

Mvh Emil

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Kan tipsa om två inlägg. Först inlägget med några rekommenderade portföljer, där står förslag på procentuell fördelning mellan global, Sverige etc. Där kan du jämföra och se vilken riskprofil som passar dig.

Mina fondportföljer 2018 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Det andra inlägget är med de bästa fonderna 2018. Dessa fonder kan du använda för att bygga upp en portfölj med låga avgifter.

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

De indexfonder som heter Robur Access med tillägg Sverige,Global, etc är bra och har  bland marknadens lägsta avgifter. Är det inte en Acessfond betalar du en procent för mycket i avgift helt i onödan. KOLLA detta noga.

Swedbank har även ett stort utbud av externa fonder även Spiltan. Är du ”lagom ” intresserad räcker det med Swedbank. Är du som jag en ”nörd” så välj Avanza. Deras internetsidor är bättre.

En sak till, personligen hade jag haft en stor del i en globalfond

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-26 klockan 12:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.