Ang insättning till ”hinkarna”
Sök:

Ang insättning till ”hinkarna”

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Philip

ställde för sedan frågan: Ang insättning till ”hinkarna”

Har funderat över en sak. Detta med dom 3 hinkarna alltså att bufferthinken ska fylla mellan-risk hinken och sedan till passiva hinken. Detta måste man väll göra manuellt eller finns det något enklare sätt, är tanken att sätta upp ett månadssparande till varje hink? Känns aningen omständigt att varje gång man tex får lön så ska man göra ett köp i varje fond i varje hink… blir väldigt många småköp isåfall om man utgår från någon av era portföljer. Kanske har jag missat något? Tack på förhand!😄

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Allra först är det viktigt att uppnå en lämplig nivå i bufferthinken. När den är full kan man börja fylla på mellanriskhinken, och när den blir full kan man lägga allt sitt månadssparande i den passiva hinken. Det finns ju ingen poäng att ha mer pengar i de två första hinkarna än nödvändigt. Om det uppkommer ett behov att ombalansera räcker det att göra det en gång om året och då får man göra det manuellt.

Det kan förstås alltid uppkomma en situation i livet att någon av de två första hinkarna kommer till användning (det är ju det som är själva syftet med dem) och efter det kan det vara bra att börja fylla på den på en gång, antingen genom ett månadssparande eller att flytta pengar från den passiva hinken (eller i fall den saknas från den mellanriskhinken).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-28 klockan 22:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.