Angående Ränta
Sök:

Angående Ränta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: Angående Ränta

Om avkastningen på fonderna pendlar mellan 4 och 12 procent under ett år ,får man ett snitt av den procenten då ?Vid års skiftet

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Om fondens andelsvärde är 100kr vid inledning av året och växer till 112kr vid årets slut – Köpte du fondandel vid 100kr då har den vuxit med 12% (12kr av 100kr).

Om du istället köpte fonden i mitten av året för 106kr så är avkastningen istället ca 5.7% (6kr av 106).

Månadssparar du justeras den procentuella avkastningen med klumpigt uttryckt ett snittvärde istället. I ovan nämnt fall kanske avkastningens skulle hamna runt 5 – 7%.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-15 klockan 16:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.