Angående Räntefonder
Sök:

Angående Räntefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Theodoros

ställde för sedan frågan: Angående Räntefonder

På Rika tillsammans portföljen så säger du att man ska ha en ganska stor del på korta och långa räntefonder om man bortser den aggresiva portföljen, och på någon annan artikel säger du att räntefonder tappar sitt värde när den statliga räntan höjs samt att vi kommer förmodligen inte att se mer någon räntesänkning. Bårde inte strategin bli annorlunda för andelen man ska sätta in på räntefonderna?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Poängen med Rika Tillsammansportföljen är dels att de olika delarna ska komplettera varandra i olika lägen, så när en del går dåligt ska en annan gå bra. Dels är poängen (vilket tycks genomsyra det mesta Jan skriver) att det inte är lönt att försöka förutse framtiden, utan att det lönar sig bättre att köra på enligt sin plan. Att räntorna ska få upp har många (inklusive Riksbanken) trött länge, men de är fortfarande extremt låga.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-24 klockan 15:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.