Angående senaste avsnittet #101
Sök:

Angående senaste avsnittet #101

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Staffan

ställde för sedan frågan: Angående senaste avsnittet #101

Hej,

Glömde ni inte att prata skatteeffekter i vissa frågor.

Tex vid i options/incitament-program får man väl betala löneskatt på ”gratis” aktier man får (kan bli 60%)

Även när man investerat i något som kursat, får man inte då dra av förlusten? (Tyckte du sa att du bara fått 10% tillbaka på 150k)

mvh Nisse

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Korrekt i båda fallen.

Jag investerar mycket i bolag och då är avdragsreglerna lite annorlunda, därför undvek jag det. Helt rätt med att det beskattas. Min miss!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-20 klockan 13:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.