Annuity insurance - svensk motvarighet finns det?
Sök:

Annuity insurance – svensk motvarighet finns det?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Michiel Rosendahl

ställde för sedan frågan: Annuity insurance – svensk motvarighet finns det?

Hej Jan,

Läser boken ”Money, master the game” av Tony Robbins och stöter på en investeringsform som heter Annuity eller Annuity insurance. Det verkar som en ganska bra investering och jag vill veta mer om det finns motsvarig investeringsform i Sverige. Om inte hur skulle jag kunna komma åt en sådan investering utomlands för att lägga till den i min portfölj. Jag är inte ute efter en vanlig livförsäkring för den betalas bara ut i fall jag dör men som betalar ut från en förutbestämd tid. BG kan jag redan ;-)

Hälsningar,

 

Michiel Rosendahl

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fungerar månne detta som en gammaldags traditionell pensionsförsäkring? Man betalar in en summa, oftast varje månad eller år som är avdragsgill. Pensionsbolaget garanterar då ett visst belopp, som sedan  betalas ut livslångt eller under en begränsad tid. Väljer man bort efterlevandeskydd stiger beloppet.

För ”vanligt folk” försvann denna möjlighet 2016. Detta  kan bara utnyttjas av löntagare som saknar tjänstepensionsavtal eller är egna företagare.

Ointressant för löntagare  om man ligger under brytpunkten för statlig skatt på cirka 42000 kr per månad. Ointressant för de flesta enskilda  företagare eftersom  man måste betala särskild löneskatt på 24,26  procent på pensionsavsättningen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-18 klockan 11:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.