anpssa månadssparande efter börsens rörelser?
Sök:

anpssa månadssparande efter börsens rörelser?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anthon Åkerberg

ställde för sedan frågan: anpssa månadssparande efter börsens rörelser?

hej jan! Om jag istället för att månadsspara med samma summa varje månad, säg 3000kr, så sparar jag 1000kr om portföljen gått upp senaste månaden och 2000kr om den istället har gått ner senaste månaden. Gör inte detta att jag över tid kommer köpa när det är billigare och på så sätt få en högre avkastning? Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det du vill göra är att försöka tajma marknaden och det är näst intill omöjligt. Det är ingenting som säger att börsen kommer gå ner följande månad bara för att den gått upp och tvärt om. Så har du otur kan du tom få omvänd effekt på ditt upplägg.

Jag skulle kört på samma summa varje månad oavsett hur börsen har gått.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hade detta varit möjligt så hade Jan föreslagit detta för länge sedan.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Vill man ha spänning i livet kan man köpa en trisslott eller börja bergsklättra.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-19 klockan 22:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.