Antal fonder vid månadsspara 7000kr
Sök:

Antal fonder vid månadsspara 7000kr

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

Den här artikeln publicerades 2017-05-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Antal fonder vid månadsspara 7000kr

Tack Jan för en bra sitt och månadsbrev, trogen läsare.

Vi kommer gå från 5000kr till ca 7000kr i måandssparande och funderar samtidigt på hur många fonder man ska ha. Har idag 9 fonder som jag trivs med men med tanke på ränta-på-ränta effekten kan man ska ha färre men då ökar också risken etc. Några tankar från din eller andra läsare

hälsningar

Henrik

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nu är jag lite sen på bollen, men man brukar normalt se att den riskjusterade avkastningen ökar upp till ett sparande i ca 7 fonder. Så att ligga mellan 7 – 12 fonder tycker jag är ganska lagom. Sedan håller jag helt med Emil i hans svar ovan. :-)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

så länge dina fonders innehav är spridda världen av över kan du väl minska på antal fonder om du vill. Jag vågar dock påstå att du inte vet vilka fonder som kommer prestera i framtiden (ingen vet) så samtidigt som du ökar din möjlighet för högre avkastning ökar du också risken för mindre avkastning.

Jag förstår inte vad du menar med ”med tanke på ränta-på-ränta effekten” heller, det spelar ingen ju ingen roll om du investerar i samma fonder eller inte, bara du investerar pengarna :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-13 klockan 22:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.