Antal företagsbyten i aktiva fonder under corona?
Sök:

Antal företagsbyten i aktiva fonder under corona?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av MartinP

ställde för sedan frågan: Antal företagsbyten i aktiva fonder under corona?

Vad tror/vet ni?

Byts företagen i de aktiva fonderna generellt ut oftare nu under pandemin med en mer volatil marknad än förut när världsläget var mer stabilt/normalt? Kanske för att det händer mer, företagen påverkas och förändras mer nu från vecka till vecka, och de gör detta för att försöka slå index. Alltså köper och säljer mer nu i sina fonder.

Eller gör de kanske färre förändringar och sitter still i båten just för att det är så volatilt nu.

Är en kris som nu med en mer volatil marknad bättre eller sämre för aktiva fonder generellt? Vad säger forskningen? Känns spontant som att de skulle kunna försöka göra fler affärer i fonden när det är så volatilt. Eller så är detta tvärtom ännu svårare för dem att då göra bra affärer.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du läser halvårsberättelsen för den fond du är intresserad av kan du se omsättningshastigheten av innehaven. Om halvårsrapporterna har kommit ut Dvs.

De kan du hitta antingen på fondbolagets hemsidan eller på morningstar på fondens sida under dokument.

 

Jag tror aktiviteten varierar stort bland de aktiva fonderna. Vi har både dolda indexfonder och verkligt aktiva fonder.

Kolla även nyckeltalet active share för att se hur aktiva de är.

Ibland sker sektorrotationer på marknaden som aktiva förvaltare kanske hakar på om det är tillåtet enligt deras mandat.

 

Aktiva fonder kräver en del research.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-27 klockan 09:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.