Använda en utländsk broker för att handla amerikanska/kanadensiska ETF?
Sök:

Använda en utländsk broker för att handla amerikanska/kanadensiska ETF?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Använda en utländsk broker för att handla amerikanska/kanadensiska ETF?

Tjaa!Jag har funderat lite på de nya EU-kraven som göra att vi inte kan handla Amerikanska eller Kanadensiska ETF:er. Även om vi inte kan köpa från Avanza, Nordnet eller liknande, borde vi inte kunna köpa dem genom att använda en utländsk broker såsom E*Trade eller EverTrade?//Mattias

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Intressant frågeställning. Men jag tror att skatteregler sätter stopp för en sån setup. En kollega som flyttade till Nordamerika i höstas får inte göra affärer via sin svenska bank så länge han är skriven utomlands och alla som har konto i Avanza vet att de inte tillåter kunder som har sin skattehemvist i USA. Jag gissar att skatteavtalet mellan Sverige och USA har motsvarande villkor åt båda hållen.

(observera att jag använder både ”tror” och ”gissar” i texten ovan)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-23 klockan 09:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.