Är bostadsbubblan ett faktum inom en snar framtid?
Sök:

Är bostadsbubblan ett faktum inom en snar framtid?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Aris

ställde för sedan frågan: Är bostadsbubblan ett faktum inom en snar framtid?

Det pågår en del spekulationer om bostadsbubblan på grund av den otroligt övervärderade bostadsmarknaden. Jag är väldigt intresserad av fastigheter och har ett tydligt mål, äga så många fastigheter som möjligt. Jag är 18 år och studerar sista året på gymnasiet. Min fråga är om det är klokt att arbeta ett år efter gymnasiet för att tjäna ihop en kontantinsats för en bostadsrätt som jag belånar, för att sedan hyra ut under 4 års tid medan jag studerar på högskola? sedan är planen att sälja bostadsrätten när utbildningen är klar men jag är endast osäker på timingen i detta skede.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Att arbeta ihop pengar för att investera är så klart något du kan ha glädje av i framtiden.

Din plan att köpa en bostadsrätt och hyra ut tycker jag dock innehåller vissa frågetecken. Dels ska banken gå med på att låna ut pengar till dig i ett läge där dina inkomster är små. Sedan är det inte alls säkert att det är fritt fram att hyra ut lägenheten för dig heller, det måste bostadsrättsföreningen godkänna. Och det är inte heller säkert att det är helt problemfritt att vara hyresvärd heller; om hyresgästen inte betalar hyran eller inte sköter sig kan det bli jobbigt för dig.

Bostadspriserna är svårt att sia om. Säkert är att de aldrig varit högre än idag, så det finns en risk att priserna faller märkbart. Men om och när det sker kan ingen svara på.

Eftersom det handlar om en investering till stor del bekostad av lån (tänk på att räntan kan gå upp) tycker jag att det är en väldigt stor risk du tar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.